Podgorička Budućnost je u četvrtak je pobedila ekipu LJapija sa Kosova i Metohije rezultatom 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a utakmicu je obeležila provokacija domaćih navijača upućena gostima.

Naime, navijači crnogorskog kluba, poznatiji kao Varvari, razvili su transparent na kojem je pisalo "onamo braćo, spremajmo hod".

U pitanju je stih pesme "Onamo 'namo", koja je poznata kao Srpska Marseljeza i koja je bila pevana u Crnoj gori početkom 19. i tokom 20. veka.

 

 

Varvari su na istom meču razvili i karikaturu na kojoj su prikazani strip junak Hogar, koza i dva Albanca čime su pokušali dodatno da isprovociraju goste.

Po svemu sudeći, izgleda da je provokacija uspela jer se oglasio fudbalski klub LJapi na svom zvaničnom Instagram profilu pozivajući navijače kluba, ali i sve Albance da odgovore na poteze crnogorskih navijača. 

 

 

- Predsedništvo kluba, na čelu s predsednikom, gospodinom Bećirom Batatinom, donelo je odluku da za revanš protiv Budućnosti 14. jula cena ulaznica bude pristupačna kako bi stadion bio pun na utakmici protiv onih koji su pokazali mržnju, ne samo prema nama već prema celom albanskom narodu u prvoj utakmici - navodi se u saopštenju kluba.

Ispod teksta objavljene su i cene te će najskuplje, VIP ulaznice koštati samo 5 evra, dok će na severnu i južnu tribinu moći da se uđe za samo jedan evro.

LJapi će kao domaćin Budućnost dočekati u Prištini na stadionu Fadilj Vokri. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".