Подгоричка Будућност је у четвртак је победила екипу Љапија са Косова и Метохије резултатом 2:0 у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу конференција, а утакмицу је обележила провокација домаћих навијача упућена гостима.

Наиме, навијачи црногорског клуба, познатији као Варвари, развили су транспарент на којем је писало "онамо браћо, спремајмо ход".

У питању је стих песме "Онамо 'намо", која је позната као Српска Марсељеза и која је била певана у Црној гори почетком 19. и током 20. века.

 

 

Варвари су на истом мечу развили и карикатуру на којој су приказани стрип јунак Хогар, коза и два Албанца чиме су покушали додатно да испровоцирају госте.

По свему судећи, изгледа да је провокација успела јер се огласио фудбалски клуб Љапи на свом званичном Инстаграм профилу позивајући навијаче клуба, али и све Албанце да одговоре на потезе црногорских навијача. 

 

 

- Председништво клуба, на челу с председником, господином Бећиром Бататином, донело је одлуку да за реванш против Будућности 14. јула цена улазница буде приступачна како би стадион био пун на утакмици против оних који су показали мржњу, не само према нама већ према целом албанском народу у првој утакмици - наводи се у саопштењу клуба.

Испод текста објављене су и цене те ће најскупље, ВИП улазнице коштати само 5 евра, док ће на северну и јужну трибину моћи да се уђе за само један евро.

Љапи ће као домаћин Будућност дочекати у Приштини на стадиону Фадиљ Вокри. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".