Direktorka škole "LJubo Šercer" Barbara Poje izjavila je za slovenačke medije da je eksplozija uznemirila decu i da sada pokušavaju da ih smire raznim aktivnostima.


Jaka eksplozija potresla je celo Kočevje, kaže direktorka biblioteke Chirila Pekica i dodala da su prvo mislili da je zemljotres.

Gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič je u kratkom razgovoru za N1 rekao da su u vanrednoj situaciji.

U fabrici hemikalija Melamin u centru Kočevja jutros je ođeknula snažna eksplozija, sve ekipe hitnih službi su na licu mesta, a magistralni put kroz Kočevje je zatvoren.

Policija apeluje na stanovništvo da zatvore prozore i ne izlaze napolje do daljih uputstava. UKC LJubljana je aktivirao plan za masovne nezgode.

Za sada nema informacija da će škole na području Kočevja biti zatvorene, ali su direktori tri tamošnje osnovne škole potvrdili da neki roditelji i dalje dolaze po decu, prenela je slovenačka N1 tv.

U Domu zdravlja Kočevje rekli su da su odmah nakon eksplozije u hemijskoj fabrici Melamin na teren upućene sve raspoložive ekipe Hitne pomoći, a na mesto nesreće je upućen i helikopter.

Najmanje dve teško povređene osobe biće prebačene na UKC LJubljana.

Kako je saopštila Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, povređeno je više od deset osoba, ali u Domu zdravlja Kočevje za sada nemaju više informacija.

- Bio je to udarni talas. Prvo sam mislio da su vrata samo glasno zalupila, ali zvuk je bio mnogo jači od toga. Nije bilo jednom, već tri, četiri puta. Prozori su se jako tresli - prozori koji su bili otvoreni otvarali su se i zatvarali nekoliko puta. Čula se i jeka kroz šumu - rekli su sa N1 tv. zaposleni koji su u trenutku eksplozije bili napolju.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".