Директорка школе "Љубо Шерцер" Барбара Поје изјавила је за словеначке медије да је експлозија узнемирила децу и да сада покушавају да их смире разним активностима.


Јака експлозија потресла је цело Кочевје, каже директорка библиотеке Цхирила Пекица и додала да су прво мислили да је земљотрес.

Градоначелник Кочевја Владимир Пребилич је у кратком разговору за Н1 рекао да су у ванредној ситуацији.

У фабрици хемикалија Меламин у центру Кочевја јутрос је ођекнула снажна експлозија, све екипе хитних служби су на лицу места, а магистрални пут кроз Кочевје је затворен.

Полиција апелује на становништво да затворе прозоре и не излазе напоље до даљих упутстава. УКЦ Љубљана је активирао план за масовне незгоде.

За сада нема информација да ће школе на подручју Кочевја бити затворене, али су директори три тамошње основне школе потврдили да неки родитељи и даље долазе по децу, пренела је словеначка Н1 тв.

У Дому здравља Кочевје рекли су да су одмах након експлозије у хемијској фабрици Меламин на терен упућене све расположиве екипе Хитне помоћи, а на место несреће је упућен и хеликоптер.

Најмање две тешко повређене особе биће пребачене на УКЦ Љубљана.

Како је саопштила Управа за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама, повређено је више од десет особа, али у Дому здравља Кочевје за сада немају више информација.

- Био је то ударни талас. Прво сам мислио да су врата само гласно залупила, али звук је био много јачи од тога. Није било једном, већ три, четири пута. Прозори су се јако тресли - прозори који су били отворени отварали су се и затварали неколико пута. Чула се и јека кроз шуму - рекли су са Н1 тв. запослени који су у тренутку експлозије били напољу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".