"Neshvatljivi su planovi koje su objavile i Slovenija i Hrvatska za isporučivanje ubojitog oružja kijevskom režimu. Inicijatori te avanture moraju biti svesni protiv koga će to oružje biti upotrebljeno“, rekao je Pilipson.

Kako kaže, slanje plaćenika i isporuke oružja u Ukrajinu ometaju normalizaciju i destabilizuju situaciju u regionu, prenosi Sputnjik.

"Što se tiče nezakonitih aktivnosti stranaca na teritoriji Ukrajine, plaćenika, snabdevanja oružjem, naš stav je nepromenjen. Takva aktivnost dodatno koči normalizaciju, potresa region, dovodi do degradacije u oblasti bezbednosti. Iznosimo te procene svim partnerima", dodao je on.

Kako je kazao, neke evropske zemlje proaktivno nastoje da zadobiju naklonost NATO i Sjedinjenih Američkih Država u svom „žestokom neprihvatanju” događaja u Ukrajini.

Direktor departmana je naveo da je ruska strana „donekle zbunjena” reakcijom slovenačkih zvaničnika u smislu nivoa rusofobije.

"Međuresorni sporazumi se unilateralno krše. Građani Slovenije odbijaju ruske državne nagrade, preduzimaju se neprijateljske akcije prema našim predstavništvima u LJubljani. A to se dešava u pozadini Dana rusko-slovenačkog prijateljstva ustanovljenog prošle godine - pritom, na inicijativu slovenačke strane“, objasnio je Pilipson.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".