Pileći bataci sa slaninom

Potrebno vam je:

-8 pilećih bataka (s kostima i kožom)

-kašičica maslinovog ulja

-4 kriške slanine

-glavica luka

-2 celera

-zelena paprika

-2-3 čena belog luka

-2 kašičice majčine dušice

-kašika brašna

-0,5 l piva

-konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza

-šolja pilećeg bujona

-2 kašike ljutoga kečapa

 

Priprema:

Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte dok sve ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri.

Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.

Bataci na američki način: 

 

 

Italijanski bataci uz parmezan, peršun i beli luk dobijaju sasvim novu dimenziju.

 

(Blic/žena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".