Prema narodnom verovanju, ukoliko vas zasvrbi levi dlan, sigurno ćete dobiti neki novac, a ukoliko vas svrbi desni, daćete novac.

Sujeverje je drugačije i zavisi koji vas dlan svrbi. Ono kaže da je svrab vezan za novčani dobitak i, u zavisnosti od levog ili desnog dlana, vi ćete dobiti ili izgubiti novac. Ako je desni dlan, onda ćete dobiti novac, dok levi označava trošak.

Foto: Profimedia

 

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za sreću, lutriju i novac, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor verovanja.

Kaže se da ne valja češati levi dlan ukoliko svrbi, već da treba dlan da trljate o kosu i kažete: “Koliko dlaka, toliko para”, kako biste dobili što više novca.

Foto: Profimedia

 

Postoje i medicinska objašnjenja koja kažu da je svrab povezan sa energijom u vašim rukama. Leva ruka označava mogućnost, dok desna aktivnost. Leva ruka znači da će vam se nešto pojaviti u životu i za to ćete morati da date novac. Desna ruka je aktivna i ako vas svrbi, onda energija u stvari izlazi i zamenjuje se novcem koji dolazi.

Da bi vas dlan manje svrbeo treba da ga protrljate o neku drvenu površinu. Energija će se tada preneti na drvo.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".