Пилећи батаци са сланином

Потребно вам је:

-8 пилећих батака (с костима и кожом)

-кашичица маслиновог уља

-4 кришке сланине

-главица лука

-2 целера

-зелена паприка

-2-3 чена белог лука

-2 кашичице мајчине душице

-кашика брашна

-0,5 л пива

-конзерва меснатог парадајза или три већа парадајза

-шоља пилећег бујона

-2 кашике љутога кечапа

 

Припрема:

Премажите батаке сољу и бибером, а затим загрејте кашику уља на средњој температури и запеците пилетину с обе стране. Извадите на тањир. На уље додајте насецкану сланину, па запеците док не добије боју. Додајте лук, целер, бибер, бели лук и мајчину душицу и динстајте док све не омекша, око десет минута, на лаганој ватри.

Додајте брашно, мешајте минут, па улијте пиво и пустите да престане да пени. Додајте парадајз, па љути кечап. Кад се сос мало згусне, вратите пилетину у посуду и крчкајте док се потпуно не скува.

Батаци на амерички начин: 

 

 

Италијански батаци уз пармезан, першун и бели лук добијају сасвим нову димензију.

 

(Блиц/жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".