Ako ste pesimisti, onda će iz vašeg ugla posmatranja na scenu ispred jedne apoteke u centru Beograda roditi sledeća pretpostavka:

- Pogledaj, gomila pilula prosutih ispred apoteke! Sigurno je u pitanju neka teška priča, možda i zavisnost, ali traume i muka svakako!

Foto: Nportal

 

Ako, pak, u vama preovladava optimizam, pogled ćete fokusirati na lokal pored apoteke - na prodavnicu, kako se to sada službeno kaže, "zdravije hrane". Pretpostavka će vam, recimo, biti ovakva:

- Pogledaj, gomila slatkiša od ofarbane riže prosuta ispred prodavnice "zdravije hrane". Sigurno je u pitanju bila neka divna i vesela scena, majka kupila grickalice sinu i ćerci, a mališani se zaigrali pa prosuli pola kese. Morala keva da dokupi količinu da ne bi došlo do porodičnih svađa na relaciji "brat-sestra".

Foto: Nportal

 

 

Zaista, dosta toga zavisi od ugla gledanja na sam život. Takođe, nije sve tako crno - lepe stvari su svuda oko nas. Baš kao ispred prestoničke apoteke i prodavnice "zdravije hrane", gde se na trotoaru šarene grickalice od riže, a ne lekovi.

Foto: Profimedia

 

 

I da, za dežurne mrgude, nemojte na ovo gledati kao na samo jedno od smeća na asfaltu - možda su to bile vragolije bate i seke, a ovo đubre će se već lako razgraditi...

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".