Kada su saznali za to, vođe klana nameravale su da ga ubiju, ali je njihovim hapšenjem to sprečeno. Ovo je u svom priznanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, kako je Kurir pisao, pomenuo svedok-saradnik Bojan Hrvatin.

Osim Trajka, policija je zbog pokušaja ubistva Mira Č. juče uhapsila i Nikolu S. (25), kao i Milicu D. (28), koja je u noći između ponedeljka i utorka bila u klubu sa osumnjičenima, a potom im, kako se sumnja, pomogla da pobegnu i sakriju se. Svedoci pucnjave ispričali su da je incident između dve grupe mladića, posle kog je pucano u obezbeđenje, izbio zbog devojke.

- Za muškarcem čiji je identitet utvrđen, a koji je u Mira Č. ispalio sedam hitaca, još se traga - potvrdio je naš izvor.

Problemi

Prema njegovim rečima, i Slavoljub Trajković i Nikola S. odranije su poznati policiji.

- Trajković je hapšen više puta, poslednji put je iz zatvora izašao 2020. U to vreme u Zabeli je bio i svedok-saradnik protiv Belivukovog klana Bojan Hrvatin. Upravo je Hrvatin, koji je priznao sve što je znao o učešću optuženih pripadnika klana u ubistvima, pomenuo Trajkovića kao čoveka koji je trebalo da bude ubijen. Trajkovića je praktično spaslo to što je grupa uhapšena 4. februara prošle godine - podseća izvor.

Hrvatin, kako je Kurir pisao, priznao je da je ubistvo Trajkovića bilo među prvima o kojima je razgovarao sa članovima klana kada je izašao iz Zabele krajem maja 2020.

Foto: RTS printskrin/Tanjug

 

- Miloš Budimir mi je rekao da imaju problem sa Slavoljubom, s kojim sam ja takođe imao problem u zatvoru, u zatvorenom delu Zabele. Potukli smo se. On je izašao pre mene, i do mene su dolazile priče da će da mi se sveti, da hoće da me secka na komade. Miloš mi je saopštio da i oni imaju problem s njim, jer radi o glavi i Velji i Miljkoviću. Rekao sam mu da sam za sve tu i da hoću da pomognem - priznao je Hrvatin.

Iz razgovora sa ostalim pripadnicima klana navodno je saznao da je Trajković planirao da ih sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je sarađivao s Belivukom i Miljkovićem, ubije.

Odložili zločin

Ipak, sa pripremom likvidacije Trajkovića privremeno se zastalo, ali je Gligorijević, "kao izdajnik koji je počeo da sarađuje sa suprotstavljenim klanom", ubijen u Ritopeku. I kada je grupa odložila ubistvo Trajkovića, kako je rekao, on je nastavio da se raspituje o njemu da bi bio spreman.

- Ja sam tu u vezi s Trajkom možda gledao svoju korist, nervirao me je Trajko, a znao sam da je pokvaren, da je podmukao, veliki je manipulator, očekivao sam da će možda da pošalje nekog klinca, ulički rečeno, da me prebije, da puca, pa je i meni to igralo - rekao je Hrvatin.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".