Papić je, kako je Viši sud u Beogradu obavestio njegov advokat Branislav Tapušković, izostao zbog bolesti. Branilac je sudu predao i neophodnu medicinsku dokumentaciju kojom je opravdao izostanak svog branjenika, prenosi Tanjug.

Na suđenje su se pojavili svi pozvani svedoci, policijski funkcioneri Milenko Munižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić.

Podsetimo, Papić je optužen, jer je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se Marku Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog tog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Papić se za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Marko Miljković je, zajedno sa Veljkom Belivukom, optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".