Када су сазнали за то, вође клана намеравале су да га убију, али је њиховим хапшењем то спречено. Ово је у свом признању пред Тужилаштвом за организовани криминал, како је Курир писао, поменуо сведок-сарадник Бојан Хрватин.

Осим Трајка, полиција је због покушаја убиства Мира Ч. јуче ухапсила и Николу С. (25), као и Милицу Д. (28), која је у ноћи између понедељка и уторка била у клубу са осумњиченима, а потом им, како се сумња, помогла да побегну и сакрију се. Сведоци пуцњаве испричали су да је инцидент између две групе младића, после ког је пуцано у обезбеђење, избио због девојке.

- За мушкарцем чији је идентитет утврђен, а који је у Мира Ч. испалио седам хитаца, још се трага - потврдио је наш извор.

Проблеми

Према његовим речима, и Славољуб Трајковић и Никола С. одраније су познати полицији.

- Трајковић је хапшен више пута, последњи пут је из затвора изашао 2020. У то време у Забели је био и сведок-сарадник против Беливуковог клана Бојан Хрватин. Управо је Хрватин, који је признао све што је знао о учешћу оптужених припадника клана у убиствима, поменуо Трајковића као човека који је требало да буде убијен. Трајковића је практично спасло то што је група ухапшена 4. фебруара прошле године - подсећа извор.

Хрватин, како је Курир писао, признао је да је убиство Трајковића било међу првима о којима је разговарао са члановима клана када је изашао из Забеле крајем маја 2020.

Фото: РТС принтскрин/Танјуг

 

- Милош Будимир ми је рекао да имају проблем са Славољубом, с којим сам ја такође имао проблем у затвору, у затвореном делу Забеле. Потукли смо се. Он је изашао пре мене, и до мене су долазиле приче да ће да ми се свети, да хоће да ме сецка на комаде. Милош ми је саопштио да и они имају проблем с њим, јер ради о глави и Вељи и Миљковићу. Рекао сам му да сам за све ту и да хоћу да помогнем - признао је Хрватин.

Из разговора са осталим припадницима клана наводно је сазнао да је Трајковић планирао да их са Александром Глигоријевићем Пукијем, који је сарађивао с Беливуком и Миљковићем, убије.

Одложили злочин

Ипак, са припремом ликвидације Трајковића привремено се застало, али је Глигоријевић, "као издајник који је почео да сарађује са супротстављеним кланом", убијен у Ритопеку. И када је група одложила убиство Трајковића, како је рекао, он је наставио да се распитује о њему да би био спреман.

- Ја сам ту у вези с Трајком можда гледао своју корист, нервирао ме је Трајко, а знао сам да је покварен, да је подмукао, велики је манипулатор, очекивао сам да ће можда да пошаље неког клинца, улички речено, да ме пребије, да пуца, па је и мени то играло - рекао је Хрватин.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".