Div društvenih medija Fejsbuk zabranio je ruskim državnim medijima prikazivanje oglasa i monetizaciju na svojoj platformi, bilo gde u svetu. Fejsbuk će takođe nastaviti da primenjuje oznake za dodatne ruske državne medije, objavio je na Tviteru šef bezbednosne politike Nataniel Gleičer.

- Pomno pratimo situaciju u Ukrajini i nastavićemo da delimo korake koje preduzimamo da zaštitimo ljude na našoj platformi - rekao je on.

Fejsbuk je ranije pokrenuo novu opciju u Ukrajini koja korisnicima omogućava zaključavanje profila radi dodatne sigurnosti i privatnosti.

Kao odgovor na uvedena ograničenja, Rusija je delimično i sama ograničila Fejsbuk, kao odgovor na blokiranje nekih ruskih državnih medija.

Ruski regulator za komunikacije Roskomnadzor optužio je vlasnika Fejsbuk Mete za kršenje "temeljnih ljudskih prava i sloboda, kao i prava i sloboda ruskih građana" blokiranjem stranica, uključujući i državne novinske agencije RIA Novosti.

Tviter je nešto ranije takođe pauzirao oglašavanje sadržaja u Rusiji i Ukrajini kako bi "osigurao da budu istaknute ključne informacije o javnoj sigurnosti i da oglasi to ne umanjuju".

(Espreso)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".