Takođe je upozorio na mogućnost konačnog revidiranja odnosa sa zemljama koje su uvele sankcije protiv Rusije.

- Ima i dobrih vesti. Sankcije mogu biti odličan povod da konačno revidiramo odnose sa tim zemljama koje su ih uvele, uključujući i prekid dijaloga o strateškoj stabilnosti - napisao je Medvedev na stranici na "Vkontakte".

Medvedev je predvideo da će zbog sankcije doći do konsolidacije vlasti, vladajućih elita i građana, a Zapad je upozorio: "Čekajte".

Foto: Tanjug AP

 

 


On je konstatovao da su sankcije mit i fikcija, te da ih usvajaju zbog političke nemoći i nesposobnosti da promene politiku Rusije.

- Smatram da je svim pametnim ljudima očigledno: sankcije su mit, fikcija, stilska figura. Ja sam u potpunosti ravnodušan prema tim ograničenjima prava u inostranstvu. Ja sam državljanin Rusije. I time je sve rečeno. A sankcije uvode iz očiglednog razloga. Zbog političke nemoći koja proizilazi iz nesposobnosti da se promeni politika Rusije - istakao je Medvedev.

On je poručio da će Rusija simetrično odgovoriti na zamrzavanje aktiva ruskih državljana i kompanija u inostranstvu.

Takođe je dodao da će operacija zaštite Donbasa biti sprovedena u potpunosti, a da te zabrane ništa neće izmeniti. Medvedev je precizirao da će operacija trajati dok se ne postignu svi rezultati o kojima je govorio predsednik Rusije – "ni manje ni više".

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podsetimo, na novoj sankcionoj listi EU našao se, između ostalih, i Dmitrij Medvedev. Ograničenja se tiču zamrzavanja imovine. Kako je Medvedev rekao, ni on ni članovi njegove porodice nemaju nikakve račune u inostranstvu, niti bilo kakvu imovinu.

Prethodno je premijer Poljske Mateuš Moravjecki saopštio da je Savet Evrope pokrenuo proceduru privremenog obustavljanja članstva Rusije u toj organizaciji, na inicijativu njegove zemlje i Ukrajine.

(Sputnjik)
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".