Див друштвених медија Фејсбук забранио је руским државним медијима приказивање огласа и монетизацију на својој платформи, било где у свету. Фејсбук ће такође наставити да примењује ознаке за додатне руске државне медије, објавио је на Твитеру шеф безбедносне политике Натаниел Глеичер.

- Помно пратимо ситуацију у Украјини и наставићемо да делимо кораке које предузимамо да заштитимо људе на нашој платформи - рекао је он.

Фејсбук је раније покренуо нову опцију у Украјини која корисницима омогућава закључавање профила ради додатне сигурности и приватности.

Као одговор на уведена ограничења, Русија је делимично и сама ограничила Фејсбук, као одговор на блокирање неких руских државних медија.

Руски регулатор за комуникације Роскомнадзор оптужио је власника Фејсбук Мете за кршење "темељних људских права и слобода, као и права и слобода руских грађана" блокирањем страница, укључујући и државне новинске агенције РИА Новости.

Твитер је нешто раније такође паузирао оглашавање садржаја у Русији и Украјини како би "осигурао да буду истакнуте кључне информације о јавној сигурности и да огласи то не умањују".

(Еспресо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".