Kako zakazati slanje u Gmail-u

Postoji mnogo slučajeva kada imate ideju, nešto da kažete ili sliku koju želite da pošaljete, ali prerano je ili kasno uveče da to uradite. Tada Gmail-ovo zakazano slanje zaista dobro dođe. Ova funkcija vam omogućava da odložite slanje e-pošte do željenog vremena u budućnosti.

Možete zakazati e-poštu za slanje više od godinu dana unapred ako to zaista želite. U stvari, čini se da ne postoji ograničenje koliko daleko možete zakazati e-poštu.

Android:

- Uđite u aplikaciju Gmail na svom uređaju.
- Pronađite dugme Napiši poruku e-pošte u donjoj desnoj strani ekrana i dodirnite ga.
- Sastavite imejl kao i obično.
- Kada završite sa pisanjem, dodirnite meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana.
- Dodirnite Zakaži slanje i izaberite svoje vreme.
- Možete birati između Gugl unapred podešenih podešavanja ili možete da definišete sopstveni vremenski okvir pritiskom na Izaberi datum i vreme.
- Pritisnite Zakaži slanje da potvrdite i finalizirate svoju e-poštu.

Veb:

- Idite na gmail.com u željenom pretraživaču i prijavite se.
- Potražite dugme za pisanje. Trebalo bi da se nalazi u gornjem levom uglu ekrana vašeg pretraživača. Klikni.
- Napišite svoju e-poštu kao i obično. Kada završite, kliknite na padajuću strelicu pored dugmeta Pošalji.
- Kliknite na Zakaži slanje.
- Kao i na mobilnom uređaju, možete da izaberete unapred podešeno vreme na Google-u ili da izaberete svoje vreme pritiskom na Izaberi datum i vreme.
- Kliknite na Zakaži slanje da završite e-poštu.

I na mobilnom uređaju i na vebu, možete otkazati bilo koju e-poštu koju zakažete na dva različita načina. Prvo, primetićete malo obaveštenje na dnu ekrana nakon što zakažete e-poštu. Ovo obaveštenje ima dugme Poništi. Ako pritisnete ovo, vaša e-pošta će se poništiti i vratiti na obrazac za nacrt da biste mogli da izmenite i pokušate ponovo.

Drugi način da otkažete e-poštu je da odete u fasciklu Zakazano u Gmail-u, koja se pojavljuje nakon zakazivanja e-pošte na vebu, ali je stalno tu na mobilnom uređaju. Ovde možete pronaći zakazanu e-poštu i izabrati da je izbrišete ili otkažete tako što ćete je otvoriti i dodirnuti Otkaži slanje. Zakazivanje slanja u Gmail-u može biti od koristi prilično često, tako da je dobra funkcija znati kako da se koristi.

(PCpress)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".