Za razliku od sličnog sistema na platformi Redit, povratne informacije nisu javne i imaju za cilj da pomognu algoritmu platforme da zamagli odgovore na tvitove koje čitaoci iz nekog razloga smatraju neželjenim.

Iz Tvitera su naveli da su zadovoljni time kako je pilot projekat prošao do sada.

Korisnici koji su deo projekta dali su negativan glas odgovorima koje su smatrali uvredljivim, nevažnim ili oboje. U većini slučajeva označili su sadržaj koji nisu želeli da vide i saglasni su da projekat poboljšava korisničko iskustvo, dodaju iz Tvitera, prenosi "Raša tudej".

Kada opcija bude uvedena za sve korisnike, glasovi za ili protiv će uticati na redosled prikazivanja odgovora ispod tvita, ali Tviter još uvek nije detaljno objasnio kako će sistem funkcionisati.

Uzimajući u obzir status Tvitera kao mesta na kome političke elite iz Sjedinjenih Američkih Država razgovaraju o temama koje smatraju važnim, neki su pesimistični u pogledu toga kako bi negativni glasovi uticali na javni diskurs.

Čini se da je Redit jedini veliki sajt koji trenutno ima opciju negativnog ocenjivanja, što je, čini se, funkcija u kojoj je Tviter pronašao inspiraciju.

Fejsbuk je razmišljao o uvođenju dugmeta za negativno ocenjivanje pre nekoliko godina, ali se umesto toga odlučio za emodžije koje korisnici mogu da koriste kao reakcije. Jutjub je, na primer, prošle godine ukinuo dugme za negativno ocenjivanje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".