Како заказати слање у Гмаил-у

Постоји много случајева када имате идеју, нешто да кажете или слику коју желите да пошаљете, али прерано је или касно увече да то урадите. Тада Гмаил-ово заказано слање заиста добро дође. Ова функција вам омогућава да одложите слање е-поште до жељеног времена у будућности.

Можете заказати е-пошту за слање више од годину дана унапред ако то заиста желите. У ствари, чини се да не постоји ограничење колико далеко можете заказати е-пошту.

Андроид:

- Уђите у апликацију Гмаил на свом уређају.
- Пронађите дугме Напиши поруку е-поште у доњој десној страни екрана и додирните га.
- Саставите имејл као и обично.
- Када завршите са писањем, додирните мени са три тачке у горњем десном углу екрана.
- Додирните Закажи слање и изаберите своје време.
- Можете бирати између Гугл унапред подешених подешавања или можете да дефинишете сопствени временски оквир притиском на Изабери датум и време.
- Притисните Закажи слање да потврдите и финализирате своју е-пошту.

Веб:

- Идите на gmail.com у жељеном претраживачу и пријавите се.
- Потражите дугме за писање. Требало би да се налази у горњем левом углу екрана вашег претраживача. Кликни.
- Напишите своју е-пошту као и обично. Када завршите, кликните на падајућу стрелицу поред дугмета Пошаљи.
- Кликните на Закажи слање.
- Као и на мобилном уређају, можете да изаберете унапред подешено време на Гоогле-у или да изаберете своје време притиском на Изабери датум и време.
- Кликните на Закажи слање да завршите е-пошту.

И на мобилном уређају и на вебу, можете отказати било коју е-пошту коју закажете на два различита начина. Прво, приметићете мало обавештење на дну екрана након што закажете е-пошту. Ово обавештење има дугме Поништи. Ако притиснете ово, ваша е-пошта ће се поништити и вратити на образац за нацрт да бисте могли да измените и покушате поново.

Други начин да откажете е-пошту је да одете у фасциклу Заказано у Гмаил-у, која се појављује након заказивања е-поште на вебу, али је стално ту на мобилном уређају. Овде можете пронаћи заказану е-пошту и изабрати да је избришете или откажете тако што ћете је отворити и додирнути Откажи слање. Заказивање слања у Гмаил-у може бити од користи прилично често, тако да је добра функција знати како да се користи.

(PCpress)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".