Nesumnjivo najčuveniji je "Valter brani Sarajevo", ostvarenje iz 1972., zahvaljujući kojem je stekao veliku popularnost i u Kini.

U intervjuu za "TV Novosti", Bata je 2005. godine govorio o ovom fenomenu, otkrivajući detalje o saradnji sa Kinezima. Deo tog teksta pročitajte u nastavku:

Da li biste ponovo igrali Valtera. On vam je doneo ogromnu popularnost u Kini, gde ste idol...

Pa, Valter je poginuo. Zanimljivo, poginuo je na dan oslobođenja Sarajeva.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Gleda li se još Valter u Kini?

I tamo je njegova popularnost malo opala. Zato me sada i zovu da napravimo turneju po Kini, kako bi se popravio rejting Valtera. Ali, i tamo se sve promenilo. Oni sada obožavaju naše komedije.

Možda neku u kojoj ste igrali?

Da, "Rad na određeno vreme" Milana Jelića.

Kada ćete ponovo ići u Kinu?

Ovih dana. Kinezi dolaze 26. avgusta da se dogovorimo oko snimanja reklame za tamošnju televiziju. Imam ponude za 18 reklama.

Foto: V. Danilov/Arhiva TV Novosti

 

 

Jao!

Što "jao", to ne boli! Snimaćemo, verovatno, reklamu za pivo i neke lekove. Pivo može da se reklamira kako hoćete, a za lek nema prevare, moram da vidim šta su napisali i kakav je to lek. Pokušaću da to kažem na kineskom, a to je skoro nemoguće!

Koliko ostajete u Kini?

U oktobru putujem, ali ne znam gde, možda u Peking, možda u pustinji Gobi! Kada Kinezi dođu, potpisaću ugovor i za TV seriju koja će se raditi u produkciji Kina-Srbija. Napisana je prva epizoda.

Foto: Milutin Labudović

 

 

Koga igrate?

Igram ono za šta mi je i vreme - mladića! Šalim se, naravno, igram čoveka svojih godina. Radnja je smeštena i ovde i tamo. Ovde se, kao, događa ljubav, pa onda idemo da vidimo njegovu familiju. Još se ne zna ko je reditelj.

Imate li popust na kineskoj pijaci?

Sve što mi je trebalo, kupio sam u Kini. Uglavnom tehniku. Kupio sam fotoaparat, najnoviji model, za 500 dolara, što znači da ovde košta 5.000 dolara. Najnovije čudo tehnike, tanak, tanak, tanak... A tanke su i slike.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".