Politički vrh te zemlje nagovestio je da je moguć scenario u kom će se korona virus tretirati kao običan grip, što bi dovelo do normalizacije života u toj zemlji.

Britanski premijer Boris DŽonson najavio je ukidanje većeg broja restriktivnih mera od 27. januara, među kojima su nošenje maski, rad od kuće, kao i sanitarna propusnica potrebna za ulazak u klubove i na veće događaje.

- Kada kovid postaje endemska bolest, treba da zamenimo pravne obaveze savetima i preporukama - navodi DŽonson.

On ističe da ne postoji namera da se 24. marta produži obavea izolazcije pozitivnih slučajeva, zato što "neće pravno obavezivati ljude da se izoluju ako imaju grip", misleći na potencijalan odnos prema koroni koje bi vlasti mogle da imaju u tom periodu.

Britanski ministar zdravlja Sadžid DŽavid smatra da treba da načunimo da živimo sa koronom, isto kao što smo to uradili sa gripom.

Ovo ujedno predstavlja i veliku šansu za Novaka Đokovića da se takmiči na trećem grend slemu sezone uprkos tome što nije vakcinisan. Problem najboljem teniseru svetu predstavlja Rolan Garos, odnosno francuske vlasti koje su pre nekoliko dana donele odluku o obaveznoj vakcinalnoj propusnici. Međutim, ukoliko uzmemo u obzir da virus "kasni" u Francuskoj oko dve nedelje za Velikom Britanijom, postoji šansa da i Francuska razmotri sličan pristup koji će potencijalno biti uveden na "Ostrvu".

 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".