Denis je odrastao na Kosovu, a glumu je upisao na nagovor čuvene glumice Anice Dobre.

Foto: ATA images

 

Ne samo da ga je Anica nagovorila da upiše glumu, već je za FDU Denisa spremala njena ćerka, mlada glumica Mina Sovtić, dva meseca pred prijemni.

- Anica Dobra me je zvala i rekla mi "slušaj, da si našao tekstove, javiće ti se moja ćerka i da dođeš u Beograd da radiš s njom" - ispričao je Denis prošle godine za Noizz.

Denis je iz Zvečana i celo detinjstvo proveo je na Kosovu.

- U nekom periodu života ja sam sa babom, dedom i sestrom živeo u Zvečanu, a moji roditelji u Mitrovici, tako da sam već na neki način bio samostalan. Sestra je bila dosta uz mene, ali se i ona trudila da uvek idem sam u školu, da ne zavisim od bilo koga. Oduvek sam nekako imao osećaj za prostor, vreme, gde sam, šta sam, šta treba da se radi, šta ne... Sve to su me učili na vreme, a dolazio sam ranije u Beograd na Zvezdine utakmice, pa kad sam došao u Beograd nije mi to bilo wow, kako ću sam sad?! Drugo, nikad nisam bio dete na rekreativnoj koje plače jer mu nije tu mama - rekao je u pomenutom intervjuu.

Danas, debitantsko ostvarenje Ognjena Jankovića, rađeno po scenariju Vuka i Alekse Ršumovića, kao i samog reditelja, sa Denisom Murićem u glavnoj ulozi, priča je o mladom, vanserijski talentovanom fudbaleru, koji je meta različitih interesa. Sjajnu glumački ekipu čine i Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, LJubomir Bulajić, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić i drugi.

Foto: Jutjub printskrin/ Zlatni dečko film

 

Interesantno je to što glavni junak, nosi svoje ime i na filmu. A otkrio je i da je za ulogu bilo potrebno da trenira.

Foto: Jutjub printskrin/ Zlatni dečko film

 

- Spremao sam se godinu dana za ulogu. Radili smo na tekstu, a trenirao sam s fudbalerima šest meseci. Nije bilo lako, ali mi je prijao zdrav život - objasnio je glumac medijima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".