Денис је одрастао на Косову, а глуму је уписао на наговор чувене глумице Анице Добре.

Фото: АТА имагес

 

Не само да га је Аница наговорила да упише глуму, већ је за ФДУ Дениса спремала њена ћерка, млада глумица Мина Совтић, два месеца пред пријемни.

- Аница Добра ме је звала и рекла ми "слушај, да си нашао текстове, јавиће ти се моја ћерка и да дођеш у Београд да радиш с њом" - испричао је Денис прошле године за Ноизз.

Денис је из Звечана и цело детињство провео је на Косову.

- У неком периоду живота ја сам са бабом, дедом и сестром живео у Звечану, а моји родитељи у Митровици, тако да сам већ на неки начин био самосталан. Сестра је била доста уз мене, али се и она трудила да увек идем сам у школу, да не зависим од било кога. Одувек сам некако имао осећај за простор, време, где сам, шта сам, шта треба да се ради, шта не... Све то су ме учили на време, а долазио сам раније у Београд на Звездине утакмице, па кад сам дошао у Београд није ми то било wоw, како ћу сам сад?! Друго, никад нисам био дете на рекреативној које плаче јер му није ту мама - рекао је у поменутом интервјуу.

Данас, дебитантско остварење Огњена Јанковића, рађено по сценарију Вука и Алексе Ршумовића, као и самог редитеља, са Денисом Мурићем у главној улози, прича је о младом, вансеријски талентованом фудбалеру, који је мета различитих интереса. Сјајну глумачки екипу чине и Петар Стругар, Андрија Кузмановић, Игор Бенчина, Љубомир Булајић, Тихомир Станић, Страхиња Блажић и други.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zlatni dečko film

 

Интересантно је то што главни јунак, носи своје име и на филму. А открио је и да је за улогу било потребно да тренира.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zlatni dečko film

 

- Спремао сам се годину дана за улогу. Радили смо на тексту, а тренирао сам с фудбалерима шест месеци. Није било лако, али ми је пријао здрав живот - објаснио је глумац медијима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".