Министар са Мадагаскара пливао је невероватних 12 сати након што се његов хеликоптер срушио у море. 

- Није моје време да умрем - рекао је исцрпљени министар полиције Серге Геле (57) док се опорављао на носилима. Два службеника која су путовала заједно са њим у хеликоптеру такође су преживела несрећу, наводи Би-Би-Си. 

Још увек није познат узрок несреће, а министар Геле рекао је како није повређен, али да му је само јако хладно. 

 

 

Шеф полиције Зафисамбатра Равоавy рекао је да је Геле спасао захваљујући коришћењу отпалог седишта хеликоптера као средство за плутање.

 

- Одувек је био у доброј кондицији. Има челичне живце, попут 30-годишњака - изјавио је шеф тамошње полиције говорећи о министру. Наиме, Геле је провео у полицијској служби три деценије пре него што је именован за министра у августу ове године.

Он је заједно са својим сарадницима доживео хеликоптерску несрећу у току задатка извиђања подручја у североисточном делу земље где је потонуо путнички брод. Том приликом најмање 39 особа је погинуло, наводе дужносници. 

 

Геле (57) је у првом обраћању јавности након несреће испричао да је пливао од "пола осам увече до пола осам ујутру" до Махамба.

- Само бих желео да емитујете овај снимак да виде моја породица, колеге и чланови владе. Ја сам жив и здрав - рекао је Геле становницима Махамба.

Геле је користио седиште из хеликоптера као уређај за плутање, каже шеф полиције Зафисамбатра Равоави за новинску агенцију АФП.

(ББЦ)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".