Ministar sa Madagaskara plivao je neverovatnih 12 sati nakon što se njegov helikopter srušio u more. 

- Nije moje vreme da umrem - rekao je iscrpljeni ministar policije Serge Gele (57) dok se oporavljao na nosilima. Dva službenika koja su putovala zajedno sa njim u helikopteru takođe su preživela nesreću, navodi Bi-Bi-Si. 

Još uvek nije poznat uzrok nesreće, a ministar Gele rekao je kako nije povređen, ali da mu je samo jako hladno. 

 

 

Šef policije Zafisambatra Ravoavy rekao je da je Gele spasao zahvaljujući korišćenju otpalog sedišta helikoptera kao sredstvo za plutanje.

 

- Oduvek je bio u dobroj kondiciji. Ima čelične živce, poput 30-godišnjaka - izjavio je šef tamošnje policije govoreći o ministru. Naime, Gele je proveo u policijskoj službi tri decenije pre nego što je imenovan za ministra u avgustu ove godine.

On je zajedno sa svojim saradnicima doživeo helikoptersku nesreću u toku zadatka izviđanja područja u severoistočnom delu zemlje gde je potonuo putnički brod. Tom prilikom najmanje 39 osoba je poginulo, navode dužnosnici. 

 

Gele (57) je u prvom obraćanju javnosti nakon nesreće ispričao da je plivao od "pola osam uveče do pola osam ujutru" do Mahamba.

- Samo bih želeo da emitujete ovaj snimak da vide moja porodica, kolege i članovi vlade. Ja sam živ i zdrav - rekao je Gele stanovnicima Mahamba.

Gele je koristio sedište iz helikoptera kao uređaj za plutanje, kaže šef policije Zafisambatra Ravoavi za novinsku agenciju AFP.

(BBC)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".