Лист "Гардијан" објавио је фотографију на којој се види како је 15. маја прошле године Џонсон седео на отвореном у неформланом дружењу у  врту Даунинг Стрита, који је уједно и премијерова резиденција.

За столом су седели премијер, његова тадашња вереница Кари Сyмондс и још двоје људи, док су се испред њих налазиле боце вина и палета са сиром.

Близу њих, за другим столом, седела су четири друга члана особља. Деветеро њих се окупило око стола на трави, док је још двоје сједило у близини.

 

 

Према правилима друштвеног дистанцирања која су у то време била на снази у Великој Британији, дружење између људи било је ограничено на две особе, које су се могле да се састају само на отвореном и то на удаљености од најмање два метра. Пословни састанци су се, према одлукама, могли да се одржавају само ако је то ,,апсолутно неопходно”.

Тадашњи заменик премијера, Доминик Раб, рекао је да спорна фотографија приказује пословни састанак током којег су се присутни придржавали тада важећих мера ограничења.

– Резиденција у Даунинг Стриту често у летним месецима користи тај врт за рад – објаснио је Раб.

Додао је да не сматра како се то може ,"окарактерисати као забава".

– Не мислим да је то била забава. Ради се о људима у оделима који су се нашли након састанака. Овом приликом радило се о састанку особља након конференције за новинаре – рекао је Раб и додао да је Даунинг Стрит уједно премијеров дом и његово радно место, као и да његова супруга такође ту живи и користи врт.

Џонсон се недавно нашао на удару критика због тога што је његово особље организирало забаву прошлог Божића у време када је земља исто тако била у локдауну.

(Гардијан)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".