List "Gardijan" objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako je 15. maja prošle godine DŽonson sedeo na otvorenom u neformlanom druženju u  vrtu Dauning Strita, koji je ujedno i premijerova rezidencija.

Za stolom su sedeli premijer, njegova tadašnja verenica Kari Symonds i još dvoje ljudi, dok su se ispred njih nalazile boce vina i paleta sa sirom.

Blizu njih, za drugim stolom, sedela su četiri druga člana osoblja. Devetero njih se okupilo oko stola na travi, dok je još dvoje sjedilo u blizini.

 

 

Prema pravilima društvenog distanciranja koja su u to vreme bila na snazi u Velikoj Britaniji, druženje između ljudi bilo je ograničeno na dve osobe, koje su se mogle da se sastaju samo na otvorenom i to na udaljenosti od najmanje dva metra. Poslovni sastanci su se, prema odlukama, mogli da se održavaju samo ako je to ,,apsolutno neophodno”.

Tadašnji zamenik premijera, Dominik Rab, rekao je da sporna fotografija prikazuje poslovni sastanak tokom kojeg su se prisutni pridržavali tada važećih mera ograničenja.

– Rezidencija u Dauning Stritu često u letnim mesecima koristi taj vrt za rad – objasnio je Rab.

Dodao je da ne smatra kako se to može ,"okarakterisati kao zabava".

– Ne mislim da je to bila zabava. Radi se o ljudima u odelima koji su se našli nakon sastanaka. Ovom prilikom radilo se o sastanku osoblja nakon konferencije za novinare – rekao je Rab i dodao da je Dauning Strit ujedno premijerov dom i njegovo radno mesto, kao i da njegova supruga takođe tu živi i koristi vrt.

DŽonson se nedavno našao na udaru kritika zbog toga što je njegovo osoblje organiziralo zabavu prošlog Božića u vreme kada je zemlja isto tako bila u lokdaunu.

(Gardijan)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".