Ове године, ретроградна Венера ће се десити од 19. децембра 2021. и трајеће до 29. јануара 2022. у знаку Јарца. Предретроградна зона почеће 17. новембра 2021, а постретроградна сенка ће трајати до 1. марта 2022, док се годишња звезда Венере (магични дан за повећано самољубље и самопоуздање) јавља 8. јануара 2022.

У тренутку када ретроградно кретање престаје, планета опет привидно успори своје кретање, застане и онда крене у директном смеру.

Фото: Профимедиа

 

 

У реалности планете никада не мењају смер кретања већ је ретроградно кретање само привид проузрокован чињеницом да се и све остале планете, попут Земље, крећу око Сунца свака својом путањом (различитим орбитама око Сунца) и брзинама које се међусобно разликују.

Познато је да је још пре више хиљада година древна цивилизација Маја поштовала утицај Венере и придавала огроман значај кретању ове планете на планирање свакодневних животних акивности.

Наиме, Маје су пажљиво пратиле кретање планете Венере и усклађивали своје ратне планове са њеним кретањем. Ретроградно кретање Венере Маје су сматрале врло опасним периодом када су морали бити на додатном опрезу и у стању приправности због могућих напада од стране непријатеља али и саме Маје су за време ретроградације Венере планирале освајачке нападе на своје непријатеље.

Ретроградација Венере се одражава на две животне сфере: на љубавну и на финансијску. Период ретроградне Венере ове године је у периоду од 19. децембра до 1. јануара.

Током овог периода наглашена је опасност од јављања емотивне несигурности на пољу љубави. До јављања емотивне несигурности обично долази услед недовољног разумевања, недовољне толеранције као и услед остављања утиска постојања жеље за индиферентнијим понашањем када је у питању размена нежности и најдубљих позитивних емоција у љубавној вези или у браку.

Ово је, дакле, период у коме је извесније јављање снажније дисхармоније у љубавном односу за оне који су у љубавној вези или у браку. За усамљене ово може бити период неиспуњених жеља и очекивања на пољу љубави. Нарочито је пожељно бити на опрезу када је у питању планирање брака јер се период ретроградне Венере сматра неповољним када је у питању планирање таквих важних животних догађаја.

Уколико је у тренутку Вашег рођења на небу било ретроградно кретање Венере то даје снажне индиције да ћете током живота бити опрезнији и резервисанији када је у питању жеља за дубљим везивањем у љубави.

То, међутим, не значи да засигурно нећете имати среће у љубави, већ значи да оваква Венера може успоравати процес остварења срећног брака и може вас терати да улажете много више енергије и труда него што је то обично потребно како би вам се оствариле жеље у љубави.

Фото: Депозитфото

 

 

На пољу финансија треба бити посебно обазрив током трајања периода ретроградности Венере када је пожељан додатан опрез приликом располагања новцем.

Овај период се сматра нарочито опасним када је у питању задуживање односно узимање позајмица, трговина некретнинама, инвестирање новца односно улагање новца приликом започињања неког посла јер је наглашена израженија опасност од неадекватне процене као и од неумеренијег и неопрезнијег располагања новцем.

Овај период се такође сматра неповољним и за куповину накита као и неких других вреднијих и скупоценијих ствари.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".