Ove godine, retrogradna Venera će se desiti od 19. decembra 2021. i trajeće do 29. januara 2022. u znaku Jarca. Predretrogradna zona počeće 17. novembra 2021, a postretrogradna senka će trajati do 1. marta 2022, dok se godišnja zvezda Venere (magični dan za povećano samoljublje i samopouzdanje) javlja 8. januara 2022.

U trenutku kada retrogradno kretanje prestaje, planeta opet prividno uspori svoje kretanje, zastane i onda krene u direktnom smeru.

Foto: Profimedia

 

 

U realnosti planete nikada ne menjaju smer kretanja već je retrogradno kretanje samo privid prouzrokovan činjenicom da se i sve ostale planete, poput Zemlje, kreću oko Sunca svaka svojom putanjom (različitim orbitama oko Sunca) i brzinama koje se međusobno razlikuju.

Poznato je da je još pre više hiljada godina drevna civilizacija Maja poštovala uticaj Venere i pridavala ogroman značaj kretanju ove planete na planiranje svakodnevnih životnih akivnosti.

Naime, Maje su pažljivo pratile kretanje planete Venere i usklađivali svoje ratne planove sa njenim kretanjem. Retrogradno kretanje Venere Maje su smatrale vrlo opasnim periodom kada su morali biti na dodatnom oprezu i u stanju pripravnosti zbog mogućih napada od strane neprijatelja ali i same Maje su za vreme retrogradacije Venere planirale osvajačke napade na svoje neprijatelje.

Retrogradacija Venere se odražava na dve životne sfere: na ljubavnu i na finansijsku. Period retrogradne Venere ove godine je u periodu od 19. decembra do 1. januara.

Tokom ovog perioda naglašena je opasnost od javljanja emotivne nesigurnosti na polju ljubavi. Do javljanja emotivne nesigurnosti obično dolazi usled nedovoljnog razumevanja, nedovoljne tolerancije kao i usled ostavljanja utiska postojanja želje za indiferentnijim ponašanjem kada je u pitanju razmena nežnosti i najdubljih pozitivnih emocija u ljubavnoj vezi ili u braku.

Ovo je, dakle, period u kome je izvesnije javljanje snažnije disharmonije u ljubavnom odnosu za one koji su u ljubavnoj vezi ili u braku. Za usamljene ovo može biti period neispunjenih želja i očekivanja na polju ljubavi. Naročito je poželjno biti na oprezu kada je u pitanju planiranje braka jer se period retrogradne Venere smatra nepovoljnim kada je u pitanju planiranje takvih važnih životnih događaja.

Ukoliko je u trenutku Vašeg rođenja na nebu bilo retrogradno kretanje Venere to daje snažne indicije da ćete tokom života biti oprezniji i rezervisaniji kada je u pitanju želja za dubljim vezivanjem u ljubavi.

To, međutim, ne znači da zasigurno nećete imati sreće u ljubavi, već znači da ovakva Venera može usporavati proces ostvarenja srećnog braka i može vas terati da ulažete mnogo više energije i truda nego što je to obično potrebno kako bi vam se ostvarile želje u ljubavi.

Foto: Depozitfoto

 

 

Na polju finansija treba biti posebno obazriv tokom trajanja perioda retrogradnosti Venere kada je poželjan dodatan oprez prilikom raspolaganja novcem.

Ovaj period se smatra naročito opasnim kada je u pitanju zaduživanje odnosno uzimanje pozajmica, trgovina nekretninama, investiranje novca odnosno ulaganje novca prilikom započinjanja nekog posla jer je naglašena izraženija opasnost od neadekvatne procene kao i od neumerenijeg i neopreznijeg raspolaganja novcem.

Ovaj period se takođe smatra nepovoljnim i za kupovinu nakita kao i nekih drugih vrednijih i skupocenijih stvari.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".