Листа је резултат месечних прегледа на овој страници, а занимљиво је да на списку најпопуларнијих филмова у овој години нема драма и хорора, већ доминирају научне-фантастике и приче о суперхеројима.

10. Шенг-Чи и легенда о десет прстенова

Како су специјализовани амерички медији за филм својевремено објавили, "Шенг-Чи и легенда о десет прстенова" је само у прва четири дана приказивања у биоскопима остварио између 75 и 85 милиона долара на благајнама.

 


 Критичари наводе да овај Марвелов филм публици може бити посебан из најмање три разлога. Као прво, овај Марвелов јунак је пореклом из Азије, не поседује моћи које нису са овог света, већ мајсторски комбинује вештине кунг-фуа и тај-чија, други разлог би се могао наћи у чињеници да се сама радња више окреће духовним моментима, иако акционих сцена не мањка, и под три - у филму "Шенг-Чи и легенда о десет прстенова" маестралне улоге остварују глумци у улогу поново је остварила Мишел Јео.

9. Злица

Филм "Злица" је заснован на чувеном хит Дизнијевом остварењу "101 далматинац", али у новом читању приче о Круели де Вил, она још не постаје крадљивица паса.

 

 
Радња је смештена у срцу Лондона седамдесетих година прошлоге века, у јеку панк покрета, а прича прати младу Естелу, обманама склону девојку, одлучну да се прослави у свету дизајна. Естелина склоност ка дизајну и моди запашће за око модној легенди, бароници Вон Хелман. Повезаност ових дама покренуће низ догађаја и открића која доводе до тога да Естела прихвата своју опаку страну и постаје осветољубива Злица. Главне улоге тумаче Ема Стоун, Ема Томпсон, Емили Бичам, Марка Стронга, Пола Валтера Хаузера...
 
8. Војска мртвих
 
Радња филма смештена је у постапокалиптичном Лас Вегасу где све врви од зомбија. У свеопштом хаосу, један човек долази на идеју да изврши највећу пљачку икада. 

 

 7. Црна Удовица
 
Скарлет Јохансон репризира улогу Црне удовице у Марвеловом акционом спектаклу, истоименом шпијунском трилеру, првом филму четврте етапе Марвеловог филмског универзума. Она је више од шпијуна. Она је више од обученог убице. Она је више од суперхероине.

 

 6. Гоџила против Конга
 
Сукоб највећих филмских чудовишта, незаустављиве Гоџиле и гигантског Кинг Конга, чекао се још од 1962. године, кад су се први пут срели на филмском платну. "Свет је спреман за још једну борбу гиганта", истакли су продуценти.

 

 

Краљ чудовишта и краљ Острва лобања крећу један на другог у борби за надмоћну монструозну супериорност. Две најмоћније силе природе на планети сукобљавају се у најспектакуларнијој бици свих времена, укратко гласи опис овог филма.
 
5. Лига правде Зека Снајдера
 
У филму "Лига правде Зека Снајдера", Брус Вејн (Бен Афлек) не жели да Суперменова (Хенри Кевил) жртва буде узалуд и удружује снаге са Дајаном Принс (Гал Гадот), планирајући да ангажује тим метаљуди како би заштио свет од надолазеће опасности катастрофалних размера.
 
Испоставља се да је то теже него што је Брус претпостављао, јер сваки члан тима мора да се суочи са демонима из своје прошлости како би превазишао оно што га кочи, да би се најзад сви ујединили у непревазиђену лигу хероја.

 

 
Након што се Бетмен, Чудесна жена, Аквамен, Киборг и Флеш удруже, можда је већ касно за спасавање планете од Степенвулфа, ДеСада и Дарксајда и њихових ужасних намера.
 
4. Мортал Комбат
 
ММА борац Кол Јанг, који је навикао да добија батине за новац, није свестан свог наслеђа - тачније, зашто је цар Аутворлда, Шанг Цунг послао свог најбољег ратника, Саб Зироа, у лов на њега.

 

 3. Вечни
 
"Вечни" је прича о бесмртним јунацима који су се хиљадама година крили, али су онда морали да се представе смртницима и спасу Земљу од уништења. 

Тим ових моћних ратника предводи Салма Хајек (мудри и духовни вођа Ејџак), а уз њу играју и Анџелина Жоли (жестока ратница Тина), Џема Чен (брижна љубитељка човечанства Серси), Ричард Маден (свемоћни Икарис), Кит Харингтон (Дејн Витман, људско биће), Кумејл Нанџиани (Конго, који поседује космичке моћи), Брајан Тајри Хенри ( интелгентни изумитељ Фастос, први отворено геј "Марвелов" суперјунак), Лорен Ридлоф (супербрза Макари, први глуви "Марвелов" суперјунак), Бери Кион (повучени усамљеник Друг), Лиа Мекхју (вечно млада стара душа Спрајт) и Дон Ли (моћни Гилгамеш).
 
2. Одред отписаних
 
Џејмс Ган доноси наставак суперхеројске пустоловине у продукцији "Варнер Брос.", а која окупља највеће негативце у постави ДЦ света. Улоге су остварили Марго Роби, Идрис Елба, Џон Сина, Питер Капалди, Вајола Дејвис...
 
Екипа супернегативаца овога пута приступа тајној и надасве мрачној мисији на удаљено и непријатељско острво Корто Малтезе. Само један погрешан корак - и мртви су (било од руке својих сарадника или противника). Спремни су на све ризике како би освојили слободу и заувек напустили пакао - Бел Рејв, затвор познат по највишој стопи смртности у САД.

 

 
Да би у томе успели, мораће да униште затвор у који су били довођени политички затвореници, као и лабораторију у којој су вршени експерименти у доба нациста. Овакав циљ свакако да додаје на драматичности читаве приче.
 
1. Дина
 
Деценијама су редитељи покушавали да екранизују маштовити свет осликан у књизи "Дина" Фенка Херберта, али без успеха. Први је то покушао Алехандро Ходоровски, затим Дејвид Линч, а ризичног задатка сада се прихватио Дени Вилнев. 
 
Филм прати Пола Атреидеса, надареног младића из моћне породице, који мора да отпутује на најопаснију планету у свемиру како би осигурао будућност свог народа. Он ће се наћи усред сукоба око дистрибуције најцењенијег ресурса у свемиру, који се налази само на негостољубивој планети Аракису, препуној опасних џиновских црва.

 

 

Поред тога што Вилнев за разлику од својих претходника располаже напреднијом технологијом, у прилог новом читању "Дине" иду и добар одабир глумаца. У филму главне улоге тумаче младе звезде Тимоти Шаламе и Зендаја, а играју још и Џејсон Момоа, Оскар Ајзак и Хавијер Бардем.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".