Научници са Универзитета Џон Мор у Ливерпулу тврде да су открили идентитет серијског убице који је давне 1888. године усмртио 5 жена. Након што су испитали ДНК са новооткривеног доказа - крвавог шала који је припадао убијеној Кетрин Едоус, више нема мистерије - право име и презиме Џека Трбосека је Арон Комински, берберин из Пољске, стар 23 године. Своје откриће научници су поделили у "Дневнику Форензичких Наука".

Фото: Јутјуб принтскрин/МФЦ - Спортс - Цриме

 

 

- Први пут смо систематично описали анализу на молекуларном нивоу, са јединог преосталог физичког доказа приписаног Џеку Трбосеку. На истој тканини пронађени су ДНК профили обе личности - убице и жртве, што појачава статистичку вероватноћу идентификације и потврђује аутентичност шала - објаснили су научници.

Шал је пронађен поред Кетрин Едоус, прекривен мрљама за које се веровало да воде порекло од њене крви. Бизнисмен Расел Едвардс откупио је шал на аукцији 2007. године, када га је предао научницима. Прве резултате истраживања шала изложио је Др Џари Лухелејнен 2014. године, који наводи Арона као потенцијалног убицу. Међутим, остали научници су ово откриће прогласили "ђубретом", сматрајући да је направио грешку у номенклатури у својој анализи.

Фото: Јутјуб принтскрин/МФЦ - Спортс - Цриме

 

 

Арон Комински живео је у Гринфилд Улици, на адреси удаљеној око 180 метара од места на ком је усмртио своју трећу жртву - Елизабет Страјд. Живео је са два брата и сестром.

Кетрин Едоус убијена је у ноћи 30. септембра, 1888. године у делу Лондона који се назива Вајтчепл, а она је била друга жртва исте ноћи када је, само сат времена пре, Џек Трбосек пресекао грло Елизабет Страјд. Кетрин је извађена материца и бубрези, а образи су јој исечени.

(Натионалгеограпхиц.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".