Чланак описује тврдње две жене идентификоване под псеудонимима Лили и Зои.

Фото: Профимедиа

 

 

Лили, која сада има 31 годину, рекла је да је радила као конобарица у сада непостојећем њујоршком ноћном клубу 2015. године, када је упознала Нота, који ју је позвао на састанак. Она је рекла да ју је глумац из серије "Секс и град" замолио да се нађе са њом на вечери у Ил Кантинорију,  местом из четврте сезоне ове ХБО серије, пре него што ју је силовао у свом стану у кварту Гринич Вилиџ у Њујорку.

Сада новинарка у индустрији забаве, Лили је изјавила за чаланак да је "сахранила" своје сећање на напад дуги низ година и да се боји последица ако се њен идентитет објави. Указујући на Нотову улогу у ХБО Макс серији, додала је:

- Видевши да он понавља своју улогу у "Сексу и граду" покренуло је нешто у мени.

Зое, која сада има 40 година, рекла је да ју је Нот силовао у стану, у западном Холивуду 2004. године.

- Имала сам 25 година у то време. Било је превише. Нисам знао шта да радим.

Њене тврдње је потврдио и њен бивши шеф, који је рекао да је видела како Нот разговара са Зое за њеним столом пре инцидента. Члан особља Кризног центра за силовање УЦЛА потврдио је да је Зое била лечена у установи 2006. године, али није понудио детаље о њеном наводном нападачу.

Нот је негирао наводе у електронској поруци коју су његови представници послали "HuffPost"-у.

- Оптужбе против мене које су изнели појединци које сам упознао пре више година, чак и пре неколико деценија, категорички су лажне. Ове приче су могле бити од пре 30 година или пре 30 дана - не увек значи не - то је линија коју нисам прешао - навео је.

- Сусрети су били договорени. Тешко је не довести у питање време ових прича које се појављују. Не знам са сигурношћу зашто се сада појављују, али знам да нисам напао ове жене.

Нот тренутно понавља своју улогу "господина Зверке"- љубавника Саре Џесике Паркер, Кери Бредшо, у популарној серији "Секс и град".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".