Наставак чувене серије "Секс и град" под називом "And Just Like That"  изазвала је снажне реакције верне публике широм света. Неочекивани обрт - смрт господина Зверке, прилично је разочарао гледаоце, али креатори серије објашњавају да је такав сценарио написан са разлогом.

Љубавна прича главне јунакиње Кери Бредшо и Џона Џејмса Престона, познатијег као господин Зверка, траје готово од почетка серијала, давне 1998. године. Током претходне две деценије, њих двоје су кроз шест сезона серије и два филмска наставка, прошли кроз много успона и падова. Чињеница да су остали заједно упркос свим изазовима задовољила је гледаоце који су од почетка навијали за то да Кери на крају буде са Зверком.

Ипак, нова сезона хит приче о Њујорчанкама у потрази за љубављу донела нам је неочекиван обрт - Зверка изненада умире од срчаног удара током вежбања на кућном бициклу. И као што сам назив наставка серије сугерише - и тек тако - Керине љубави више нема.

Овај развој догађаја нико није очекивао, па су креатори успели у једном - ефекат шока је дефинитивно постигнут. Иако се и пре премијере знало да следи „велика смрт“ у новим епизодама, већина гледалаца је била убеђена да је у питању одлазак вољеног лика Саманте.

Испоставило се да је шокантан сценарио био део одлуке креативног тима како би се нови серијал одвојио од оригинала.

- Нико не би желео да се врати ако шоу није другачији - објаснио је један од аутора серије Мајкл Патрик Кинг за „Vanity Fair“.

Са толико времена уложеног у његов лик, с обзиром на то да је дебитовао 1998. године, није изненађујуће што је Крис Нот (који је тумачио Зверку) желео да седне са Кингом да му објасни како то смрт његовог лика „гура причу напред“.

- Када сам рекао Крису да Зверка умире у првој епизоди, он је дефинитивно знао да ништа неће бити исто. И морали смо да разговарамо о томе. Заиста је желео да прича о томе зашто умире и шта то значи за ову серију. Што смо више причали, он је више схватао да је то добро за Кери - а Керина прича је да је боље волети и изгубити него никада уопште волети - истакао је Кинг, који је даље додао:

- Наслеђе тог лика не би се смањило, већ би повећало његову легенду оваквим одласком. Ако можеш да нађеш некога ко те воли, то је фантастично. Али ово нам заиста омогућава да тестирамо ту тезу - глас преко којег завршавамо серију о „Сексу и граду“ - да је од свих најважнији, најизазовнији, најтежи и награђиван однос онај који имате са самим собом - рекао је Кинг.

Како је даље објаснио, овим потезом се лику Кери Бредшо пружа шанса да искуси нови свет - онај који није „окован“ традиционалним браком. Главна јунакиња је на овај начин добија прилику да у педесетим годинама искуси свет забављања. Нове околности у које је стављена шанса су да серија привуче нове гледаоце и освежи познату причу.

Занимљиво је и то што су околности под којим Зверка умире довеле до тога да се огласи компанија „Пелотон“, која је произвела кућни бицикл. Име фирме је јасно истакнуто у сцени када Зверка губи снагу, па су се многи запитали да ли је то лош маркетинг.

Кинг је објаснио да смрт Зверке није изазвао „Пелотон“, а да се коришћењем познате компаније хуманизује лик и укупни реализам серије.

- „Пелотон“ је ствар коју људи сада имају, зар не? Она одражава модерно друштво. Желео сам да покажем да је Зверка актуелан - навео је он.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".