Ћерка покојног Роберта Кардашијана (познатог по свом раду као бранилац О Џеј Симпсона) је последњих неколико година гласно говорила о жељи да ода почаст свом оцу и да буде у стању да се даље залаже за питања кривичног правосуђа.

„Гледајући у огледало, заиста сам поносна на жену која се данас осврће у одразу“, написала је Кардашијанова на Инстаграму. „За све који не знају мој пут на Правном факултету, знајте да ми ово није било лако, нити дато."

Фото: Принтскрин Јутјуб/hayu

 

Она је додала: „Знам да би мој тата био тако поносан и да би заправо био толико шокиран када би сазнао да је ово мој пут сада, али он би био мој најбољи партнер у учењу. Речено ми је да је био озлоглашен по томе што је исмевао људе који нису прошли из прве као он, али био би мој највећи навијач!"

Ким Кардашијан је рекла да је пала на испиту три пута у две године – укључујући једном раније ове године након што је била позитивна на КОВИД и имала температуру, иако „не проналази изговоре“.

„Сваки пут сам се враћала и учила све више и покушавала поново док то нисам урадила“, додала је, истичући „10-часовне дане, дневна четворочасовна предавања на зуму“ и вежбе са професорима.

Фото: Профимедиа

 

Ким студира право без похађања традиционалног, државног акредитованог правног факултета, што значи да је морала да положи бејби бар, што је еквивалент завршеној једној години правног факултета, према Државној адвокатској комори Калифорније. Наставиће да учи пре него што настави да полаже правосудни испит у Калифорнији, који ће је, ако положи, учинити званичним адвокатом.

„Врхунски адвокати су ми рекли да је ово скоро немогуће путовање и теже од традиционалног правног факултета, али то је била моја једина опција и тако ми је јако добро бити овде и на путу да остварим своје циљеве“, она рекла је, изражавајући захвалност онима који су јој помогли на путу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".