За кратко време била је једна од најтраженијих и најуспешнијих певачица, али је у слави стигла да ужива тек неколико година. Њен деби албум "Нот тхат Кинд" објављен је 1999. године и постигао је комерцијални успех дебитујући на првом месту широм света, постигавши мултиплатинасте продаје у Аустралији, Новом Зеланду и Европи. Њен први сингл "И'м Оутта Лове" је постао глобални хит 1999. године Други студијски албум објавила је две године касније и он на топ листама достиже прво место у осам земаља.

Фото: Профимедиа

 

 

Нажалост, убрзо је морала да се повуче са музичке сцене, на врхунцу каријере, када јој је дијагностикован рак дојке. Након три године борбе, победила је опаку болест, макар на неко време. Вратила се на сцену 2004. године са трећим студијским албумом "Анастасиа", који је постао други најпродаванији албум године у Европи. Почетком 2013. године је била приморана да откаже европску турнеју - рак се вратио.

Овог пута борба је краће трајала и Анастасија је поново победила канцер. Из страха да би могао поново, по трећи пут да се врати, плавокоса певачица се одлучила на храбар потез - одстранила је обе дојке. Иако се вратила музици, ређе смо је виђали у јавности.

Фото: Профимедиа

 

 

Наочаре, њен заштитни знак, у потпуности је одбацила након операције 2005, и тада се енергична музичка дива претворила у нежну плавушу. Данас у 53. години Анастасија није ни налик музичкој звезди која је носила кожне панталоне, кратке топове и у песмама бодрила жене након љубавних крахова - данас је нежна и отмена дама, што доказују фотографије из Венеције, са Филмског фестивала, на коме се недавно појавила.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".