Неколико девојчица се за помоћ првенствено обратило разредној старешини, која је одмах о ономе што су јој ученице испричале обавестила директорку.

Наставник информатике је суспендован са посла и против њега је покренут дисциплински поступак, сазнају Новости. О свему је обавештена и новосадска полиција и Основно јавно тужилаштво које испитују шта се заиста догодило у овој школи.

Директорка школе Биљана Радовић, за Новости је рекла да постоји основана сумња на елементе насиља наставника информатике према ученицима.

- Запослени је привремено удаљен са рада до окончања дисциплинског поступка - изјавила је директорка.

- Због заштите интереса малолетних лица, и поступка који је у току, није могуће изношење више информација о догађају.

Према незваничним сазнањима, наводно се наставник информатике непримерено понашао према ученицама, приморавао их да се додирују и сексуално их злостављао. Узнемирене и уплашене, обратиле су се разредној.

У полицији је засада, поводом догађаја у школи, изјаву дала једна девојчица, ученица осмог разреда. Она је саслушана у присуству родитеља и представника Центра за социјални рад.

У Основном јавном тужилаштву у Новом Саду су потврдили да полиција по њиховом налогу прикупила сва обавештења која би могла бити од користи за вођење кривичног поступка и да је случај од 15. децембра квалификован као полно узнемиравање. Наложено је подношење кривичне пријаве у редовном поступку.

У школи у Ковиљу је, како сазнају Новости, просветна инспекција Школске управе обавила инспекцијски надзор, после чега је покренут дисциплински поступак против наставника.

(Новости онлајн)