Nekoliko devojčica se za pomoć prvenstveno obratilo razrednoj starešini, koja je odmah o onome što su joj učenice ispričale obavestila direktorku.

Nastavnik informatike je suspendovan sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, saznaju Novosti. O svemu je obaveštena i novosadska policija i Osnovno javno tužilaštvo koje ispituju šta se zaista dogodilo u ovoj školi.

Direktorka škole Biljana Radović, za Novosti je rekla da postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima.

- Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka - izjavila je direktorka.

- Zbog zaštite interesa maloletnih lica, i postupka koji je u toku, nije moguće iznošenje više informacija o događaju.

Prema nezvaničnim saznanjima, navodno se nastavnik informatike neprimereno ponašao prema učenicama, primoravao ih da se dodiruju i seksualno ih zlostavljao. Uznemirene i uplašene, obratile su se razrednoj.

U policiji je zasada, povodom događaja u školi, izjavu dala jedna devojčica, učenica osmog razreda. Ona je saslušana u prisustvu roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu su potvrdili da policija po njihovom nalogu prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka i da je slučaj od 15. decembra kvalifikovan kao polno uznemiravanje. Naloženo je podnošenje krivične prijave u redovnom postupku.

U školi u Kovilju je, kako saznaju Novosti, prosvetna inspekcija Školske uprave obavila inspekcijski nadzor, posle čega je pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnika.

(Novosti onlajn)