Надлежни поручују да се Горану ставља на терет кривично дело насиље у породици и наношење тешких телесних повреда супрузи Николији и кривично дело насиље у породици на штету његове мајке Стоје. Оптужница против Горана В. подигнута је 26. новембра ове године, непуна три месеца након премлаћивања, које је згрозило српску јавност.

- Наведеним оптужним предлогом ово Тужилаштво је предложило да Основни суд у Чачку окривљеног огласи кривим и осуди га на јединствену казну затвора у трајању пет година и три месеца и новчану казну и узносу од 100.000 динара. Истовремено да му суд изрекне меру безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у установи затвореног типа - наводи се у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Чачку, којим иначе руководи тужилац Јасмина Лазовић.

Ирена Илић адвокатица пребијене Николије каже да осим што оне нису задовољне оптужницом за коју мисле да је преблага, истиче да се са покретањем оптужнице поранило, јер бројни доказни поступци још увек нису завршени.

- Управо због тога што тужилаштво преурањено и без довојно прикупљених доказа подиже оптужне акте, оставља се простор судовима да због недостатка доказа доносе ослобађајуће пресуде - изјавила је Ирена Илић.

Подсећамо, Николију је супруг, са којим има четворо деце, током ноћи зверски изубијао летвом на којој је био закуцан ексер, откинуо јој део увета, изломио ребра и нанео друге повреде након чега је голу бацио поред контејнера. Несрећну жену без свести су сутрадан нашле комшије, мислећи да је реч о лешу некакве угинуле животиње.

Прво рочиште које ће водити судија Дарко Маковић, заказано је пред Основним судом у Чачку за уторак 21.децембар ове године.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".