Општине са већ уведеном ванредном ситуацијом су: Ивањица, Лучани, Нова Варош, Љубовија, Крупањ, Ариље и Бајина Башта.

Три села, у близини Осечине, тотално су изолована због снежних падавина, док две трећине општине већ четири дана нема струју.

Председник општине Осечина Никола Томић рекао је да је цела општинска механизација активирана како би се последице великих падавина што пре неутралисале. Додатно помоћ представљају и ангажовани приватници са територије Шапца и Ваљева.

- На подручју наше општине ситуација је катастрофална. Током јучерашњег дана покушавали смо да дођемо до болесних у селима која су потпуно одсечена. Током ноћи смо успели да пробијемо неке путеве, али још увек има села до којих не можемо да стигнемо. Снежни наноси у појединим местима достижу и до два метра, а велики проблем представља оборено дрвеће и струјни стубови - рекао је он.

У општини Мали Зворник 40 одсто становника је без струје. Екипе зимских служби, радника ЕПС-А и мештани заједничким снагама покушавају да путеве учине проходним како би се могло доћи до далекововда и решили кварови.

Председник ове општине Зоран Јевтић изјавио је за РТС да су главни путеви проходни, док се остатак тренутно чисти. Јевтић позива слободне екипе Електродистрибуције да им помогну како би се кварови што пре санирали.

- Оборени електрични стубови су у лошем стању, а људима пропада зимница, а има и болесних - додаје Јевтић.

Општине Крупањ и Љубовија броје 10 села без струје. Ивањица и Лучани имају  тренутно по 1.000 мештана без електричне енергије.

У Моравичком округу путеви су очишћени, те су проходни и ка планинским центрима.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".