Opštine sa već uvedenom vanrednom situacijom su: Ivanjica, Lučani, Nova Varoš, LJubovija, Krupanj, Arilje i Bajina Bašta.

Tri sela, u blizini Osečine, totalno su izolovana zbog snežnih padavina, dok dve trećine opštine već četiri dana nema struju.

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić rekao je da je cela opštinska mehanizacija aktivirana kako bi se posledice velikih padavina što pre neutralisale. Dodatno pomoć predstavljaju i angažovani privatnici sa teritorije Šapca i Valjeva.

- Na području naše opštine situacija je katastrofalna. Tokom jučerašnjeg dana pokušavali smo da dođemo do bolesnih u selima koja su potpuno odsečena. Tokom noći smo uspeli da probijemo neke puteve, ali još uvek ima sela do kojih ne možemo da stignemo. Snežni nanosi u pojedinim mestima dostižu i do dva metra, a veliki problem predstavlja oboreno drveće i strujni stubovi - rekao je on.

U opštini Mali Zvornik 40 odsto stanovnika je bez struje. Ekipe zimskih službi, radnika EPS-A i meštani zajedničkim snagama pokušavaju da puteve učine prohodnim kako bi se moglo doći do dalekovovda i rešili kvarovi.

Predsednik ove opštine Zoran Jevtić izjavio je za RTS da su glavni putevi prohodni, dok se ostatak trenutno čisti. Jevtić poziva slobodne ekipe Elektrodistribucije da im pomognu kako bi se kvarovi što pre sanirali.

- Oboreni električni stubovi su u lošem stanju, a ljudima propada zimnica, a ima i bolesnih - dodaje Jevtić.

Opštine Krupanj i LJubovija broje 10 sela bez struje. Ivanjica i Lučani imaju  trenutno po 1.000 meštana bez električne energije.

U Moravičkom okrugu putevi su očišćeni, te su prohodni i ka planinskim centrima.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".