Одлука је прослеђена на потписивање председнику Скупштине Града Младену Илићу, након чега ће она бити достављена Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ која треба да утврди престанак мандата.

Подсћамо, Бегић је раније саопштио да се "након месеци уцена, психичких притисака и претњи појавио његов снимак", због чега му је озбиљно нарушено здравље.

Фото: Јутјуб принтскрин/ АТВ

 

 

- Иако сматрам да свако има право на приватни живот, свестан сам одговорности коју имам као јавна личност, због тога се повлачим из политике, предајем мандат одборника - закључио је он.

Станивуковић:"Ово је злочин према мом пријатељу”

На објаву снимка и Бегића реаговало је руководство ПДП и сви су осудили пласирање снимка у јавност.

Посебно је оштар био градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. Наиме већ месецима се прича у граду на Врбасу да постоје снимци који могу да компромитују Станивуковића,али исте нико до сада није видио,  иако о постојању истих прича цела Бањалука.

- Надам се да су данас бар мало срећни они који су помпезно најављивали видео који има за циљ да политички наштети мени, а није важно коме ће појединачно уништити живот. Политика треба да побољшава наше животе, а не да их уништава, написао је синоћ градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на Фејсбуку осврћући се на снимак одборника Ивана Бегића који кружи друштвеним мрежама.

– Међутим, данашњи потез, као и многи претходни, ове актуелне власти сведоче супротно. Кроз политику те повежу са криминалом у коме ниси учествовао, повежу са нарко картелима са којима немаш везе и ставе у видее у којима никада ниси био. Међутим, тема ове објаве нисам ја, него мој пријатељ и саборац Иван, који ће упркос линчу коме желе да га изложе, увијек то остати. Он је један од најпожртвованијих људи које сам упознао у политици и човјек који је дао велики допринос нашој борби – пише Станивуковић.

Фото: АТА имагес/Драган Кујунџић

 

 

Станивуковић истиче да је Бегић “искрен пријатељ и добар човек, којег је неко због његове немарносити изложио линчу, иако приватни живот и лични избор не може да обезвреди нечију жељу да мења труо систем у коме живимо”.

– Исто тако морамо знати да када се човек бави јавним животом, мора бити свестан одговорности коју тај посао носи. Психијатар који је данас разговарао са Иваном ми је рекао да је ово злочин према једном човеку. Тужно је да је политика спала на то да се у недостатку политичких аргумената користи овај начин и верујем да ће у нашем друштву ово бити последњи овакав случај, поготово ако знамо да је једна млада девојка због насиља на интернету јуче себи одузела живот – каже Станивуковић и додаје:– Научимо нешто из овог блата и будимо љубазни једни према другима, јер никада не знамо с чим се ко суочава и бори – закључио је градоначелник Бањалуке.

Горица Додик: "Жао ми га је, он је колатерална штета"

Појављивање приватног порно снимка Ивана Бегића, на друштвеним мрежама коментарисала је и Горица Додик ћерка

Када ти се цела политичка каријера заснива на снимању и сликању, па се мало занесеш и властити порно урадак ти дође главе. Подметали сте другима све и свашта, користили приватне животе других и политику претворили у ријалити. Сада уживајте у плодовима свога рада, написала је на Твитеру Горица Додик. 

Горица је затим поручила да нема ништа са објављивањем снимка.

– Јако ми је жао што сте обесмислили сваку истинску борбу образованог човека у политици, што сте дали крила и подржали све прљаве игре људи из опозиције, јер они другачије не знају. Сад се згрожавате… Ок, кривите мене, ако вам је тако лакше. Немам ништа са снимком, нити сам га ја снимала, нити сам га прије виђела, нити сам га ја пустила. Пустила га је она госпођа која је пустила и снимак јахања. То што сам писала за снимак је зато што сам чула да постоји као и цели град – поручила је она и наставила:

– А онај ко је пустио снимак јахања, пустио је и овај,а зна се ко и зна се зашто. У њиховим редовима су борбе непрестане. Ја лично не одобравам овакву борбу, гадите ми се и жао ми је Ивана који је испао само колатерална штета у свему овоме – закључила је Горица.