Весна се осврнула на одрастање данашњих младих генерација, сајбер свет, као и вршњачко насиље. Она је открила да је и сама била жртва сајбер насиља.

- Свака нова генерација ће имати неку љубав, теме у нашим песмама су теме које се тичу сваког од нас. То су непролазне теме - рекла је Весна.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

- Спонтано сам почела да се појављујем на друштвеним мрежама. Огроман је страх свих нас родитеља. Млађе генерације уопште нису свесне последица, они улазе спонтано и тихо у сајбер свет. Ту смо сви јако одговорни - родитељи, дражава, институције, друштво. Као неко од 40 година свакодневно доживљавам сајбер насиље. Веровали или не. То изгледа тако што је потуно нормална ствар да сте незадовољни и да узмете да на телефону напишете ружан коментар некоме. Нико није заштићен. Ја не могу да замислим да неко од 30, 40 година напише увредљив коментар. И то не конструктиван, него ружан, увредљив, да ме понизи... -

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Novosti

 

Иза осмеха и популарности може се крити тешка борба, коју води адолесцент или неко у раним двадесетим, недовољно спреман да се избори са сајбер булингом. Интернет и друштвене мреже, место су окупљања људи свих старосних генерација, али свакако да се њима баве највише млади људи, који своју интернет каријеру започињу као тинејџери и то управо у сајбер свету.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Novosti

 

- Као друштво се уопште нисмо променили од оног времена гладијатора и лајк/дислајк. Све више омладине вапи за загрљајем, за прихватањем да се укопе. Њима су ружне речи као добар дан. Ми смо постали имуно на то - искрена је Ђоганијева.

- Почињем каријеру испочетка. Рефрешујем старе песме. Шаљу ми поруке "јао нисам знала да је ово ваша песма", рекла је Весна, и додала да је група Ђогани урадила нове спотове за песне "Не веруј" и "Црне очи", као и да су у плану и нови спотови.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".