Vesna se osvrnula na odrastanje današnjih mladih generacija, sajber svet, kao i vršnjačko nasilje. Ona je otkrila da je i sama bila žrtva sajber nasilja.

- Svaka nova generacija će imati neku ljubav, teme u našim pesmama su teme koje se tiču svakog od nas. To su neprolazne teme - rekla je Vesna.

Foto: Jutjub printskrin/Zadruga Official

 

- Spontano sam počela da se pojavljujem na društvenim mrežama. Ogroman je strah svih nas roditelja. Mlađe generacije uopšte nisu svesne posledica, oni ulaze spontano i tiho u sajber svet. Tu smo svi jako odgovorni - roditelji, dražava, institucije, društvo. Kao neko od 40 godina svakodnevno doživljavam sajber nasilje. Verovali ili ne. To izgleda tako što je potuno normalna stvar da ste nezadovoljni i da uzmete da na telefonu napišete ružan komentar nekome. Niko nije zaštićen. Ja ne mogu da zamislim da neko od 30, 40 godina napiše uvredljiv komentar. I to ne konstruktivan, nego ružan, uvredljiv, da me ponizi... -

Foto: Printskrin/Jutjub/Novosti

 

Iza osmeha i popularnosti može se kriti teška borba, koju vodi adolescent ili neko u ranim dvadesetim, nedovoljno spreman da se izbori sa sajber bulingom. Internet i društvene mreže, mesto su okupljanja ljudi svih starosnih generacija, ali svakako da se njima bave najviše mladi ljudi, koji svoju internet karijeru započinju kao tinejdžeri i to upravo u sajber svetu.

Foto: Printskrin/Jutjub/Novosti

 

- Kao društvo se uopšte nismo promenili od onog vremena gladijatora i lajk/dislajk. Sve više omladine vapi za zagrljajem, za prihvatanjem da se ukope. NJima su ružne reči kao dobar dan. Mi smo postali imuno na to - iskrena je Đoganijeva.

- Počinjem karijeru ispočetka. Refrešujem stare pesme. Šalju mi poruke "jao nisam znala da je ovo vaša pesma", rekla je Vesna, i dodala da je grupa Đogani uradila nove spotove za pesne "Ne veruj" i "Crne oči", kao i da su u planu i novi spotovi.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".