Израелски премијер би у понедељак требало да разговара са владаром Емирата, престолонаследником Абу Дабија, шеиком Мохамедом бин Заједом о "јачању веза између две земље".

Двојица лидера ће такође разговарати о "економској и регионалној сарадњи која доприноси богатству, напретку и јачању стабилности" између Израела и Емирата.

Фото: Профимедиа

 

 

Израелског премијера је дочекао министар спољних послова Емирата Абдалах бен Зајед, што се види на фотографијама и видео снимцима које је на Твитеру објавио Офир Генделман, портпарол Нафталија Бенета.

"Надамо се да ћемо ојачати везе између две земље"

"Веома сам дирнут што сам овде, у првој званичној посети неког израелског лидера. Надамо се да ћемо ојачати везе између две земље", рекао је Бенет лидеру Емирата, додао је Генделман.

 

Уочи одласка из Израела, премијер је истакао да је ово "историјска" посета и "прва таква посета", саопштио је његов кабинет. "Сврха посете је јачање сарадње на свим пољима".

"Наше везе су одличне, морамо да их негујемо, јачамо и градимо мир међу народима", рекао је он у видео снимку који је објавио његов кабинет.

Емирати нису дали никакву званичну изјаву, а медији нису извештавали о посети и нису позвани на аеродром поводом доласка израелског премијера.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".