Izraelski premijer bi u ponedeljak trebalo da razgovara sa vladarom Emirata, prestolonaslednikom Abu Dabija, šeikom Mohamedom bin Zajedom o "jačanju veza između dve zemlje".

Dvojica lidera će takođe razgovarati o "ekonomskoj i regionalnoj saradnji koja doprinosi bogatstvu, napretku i jačanju stabilnosti" između Izraela i Emirata.

Foto: Profimedia

 

 

Izraelskog premijera je dočekao ministar spoljnih poslova Emirata Abdalah ben Zajed, što se vidi na fotografijama i video snimcima koje je na Tviteru objavio Ofir Gendelman, portparol Naftalija Beneta.

"Nadamo se da ćemo ojačati veze između dve zemlje"

"Veoma sam dirnut što sam ovde, u prvoj zvaničnoj poseti nekog izraelskog lidera. Nadamo se da ćemo ojačati veze između dve zemlje", rekao je Benet lideru Emirata, dodao je Gendelman.

 

Uoči odlaska iz Izraela, premijer je istakao da je ovo "istorijska" poseta i "prva takva poseta", saopštio je njegov kabinet. "Svrha posete je jačanje saradnje na svim poljima".

"Naše veze su odlične, moramo da ih negujemo, jačamo i gradimo mir među narodima", rekao je on u video snimku koji je objavio njegov kabinet.

Emirati nisu dali nikakvu zvaničnu izjavu, a mediji nisu izveštavali o poseti i nisu pozvani na aerodrom povodom dolaska izraelskog premijera.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".