- У последњем периоду живота мог оца свака његова реченица била је као опорука! Нисам се баш слагао с тим да ме Скупштина Србије постави за заменика председника РИК-а. Казао сам то оцу, поменуо да би на то место могао неко други из странке, а он ми је на крају разговора рекао: "Мораш, то је сад важно, доста је било тог твог, време ти је за озбиљне ствари". То је било последње што ми је рекао - објашњава Усаме.

Он је открио колико је тешко наставити без оца, и на личном и на политичком плану.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

- Тешко је! Искушење је велико. Међутим, муфтија је иза себе оставио институције, тимове људи, све оно што је он радио наставићемо путем који је он трасирао. Самим тим, моја улога на месту на ком сам сада знатно је олакшана.

- Велика је заоставштина остала иза муфтије, од Исламске заједнице, коју је годинама водио, до националних бошњачких институција на пољу политике, нарочито последњих осам година, колико је водио Странку правде и помирења. Тешко је сада рећи где су његове највеће заслуге. Оставио је велики траг и на пољу образовања, ту је Интернационални универзитет, који је био иницијатор за формирање Државног универзитета. Подигао је достојанство Исламској заједници, радио на повраћају имовине одузете Исламској заједници, укратко, живот је посветио враћању достојанства бошњачком народу на овом подручју. А као главну црту његове личности на прво место стављам - непоколебљивост на свим пољима на којима је радио - каже Зукорлић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".