- U poslednjem periodu života mog oca svaka njegova rečenica bila je kao oporuka! Nisam se baš slagao s tim da me Skupština Srbije postavi za zamenika predsednika RIK-a. Kazao sam to ocu, pomenuo da bi na to mesto mogao neko drugi iz stranke, a on mi je na kraju razgovora rekao: "Moraš, to je sad važno, dosta je bilo tog tvog, vreme ti je za ozbiljne stvari". To je bilo poslednje što mi je rekao - objašnjava Usame.

On je otkrio koliko je teško nastaviti bez oca, i na ličnom i na političkom planu.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

- Teško je! Iskušenje je veliko. Međutim, muftija je iza sebe ostavio institucije, timove ljudi, sve ono što je on radio nastavićemo putem koji je on trasirao. Samim tim, moja uloga na mestu na kom sam sada znatno je olakšana.

- Velika je zaostavština ostala iza muftije, od Islamske zajednice, koju je godinama vodio, do nacionalnih bošnjačkih institucija na polju politike, naročito poslednjih osam godina, koliko je vodio Stranku pravde i pomirenja. Teško je sada reći gde su njegove najveće zasluge. Ostavio je veliki trag i na polju obrazovanja, tu je Internacionalni univerzitet, koji je bio inicijator za formiranje Državnog univerziteta. Podigao je dostojanstvo Islamskoj zajednici, radio na povraćaju imovine oduzete Islamskoj zajednici, ukratko, život je posvetio vraćanju dostojanstva bošnjačkom narodu na ovom području. A kao glavnu crtu njegove ličnosti na prvo mesto stavljam - nepokolebljivost na svim poljima na kojima je radio - kaže Zukorlić.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".