Вечерас је код елитног насеља Београд на води испливало тело.

На лицу места су полицијске екипе, као и хитна помоћ.

Шта радити у случају проналаска беживотног тела?
Проналажење беживотног тела може бити веома емотивно и стресно искуство. Ако се нађете у таквој ситуацији, следите ове кораке:

Позовите хитну помоћ:

У већини земаља, позивање хитне помоћи (број 112 или локални хитни број) први је корак. Обавестите их о ситуацији и пратите њихове инструкције.


Не дирајте тело:

Останите смирени и не покушавајте дирати или померати тело. Постоји могућност да су присутне форензичке или медицинске чињенице које би могле бити битне за истражитеље.

Обавестите полицију:

Ако нисте већ обавестили полицију, учините то одмах. Они ће покренути истрагу и предузети даље кораке према потреби.

Останите на месту догађаја:

Ако је то могуће, останите на месту догађаја док не стигну хитна помоћ и полиција. Важно је да не мењате ништа на месту догађаја како бисте сачували интегритет сцене.

Потражите подршку:

Проналажење беживотног тела може бити трауматизирајуће искуство. Потражите подршку од пријатеља, породице или стручњака за ментално здравље како бисте обрадили своја осећања и реакције.

Сарадња са властима:

Сарадња са властима и придржавање њихових инструкција кључни су у оваквим ситуацијама. Ако имате информације које би могле помоћи у истрази, поделите их с одговарајућим ауторитетима.

Немојте се либити затражити помоћ ако вам је потребна. Постоје организације и ресурси који пружају подршку онима који су сведоци или се суочавају с трауматичним догађајима.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: