Они су након указане помоћи у УКЦ Ниш пуштени кућама јер су повреде које су задобили само површинске и немају повреде које захтевају хоспитализацију.

- Два детета прегледана су у УКЦ Ниш, на Клиници за дечју хирургију и ортопедију. Након детаљног прегледа и целокупне дијагностике, утврђено да је реч о површинским ранама, без икаквих хируршких интервенција и уз адекватну терапију, након превијања, отпуштени су на кућно лечење - кажу у УКЦ Ниш.

"Пас је најпре за време малог одмора ујео дечака за прст, а за време великог одмора ујео је девојчицу за обе руке, ујео је за шаку и за зглоб изнад шаке друге руке. Напао је и јурио и педагошкињу, али је успела да му побегне", казала је Радојчић.

Она је казала да је екипа Хитне помоћи на позив школе интервенисала и збринула повређене ученике.

"Дечаку су превили прст и он је са хранитељком отишао до изабраног лекара, како би му тамо, уколико је потребно дали тетанус, а девојчицу је заједно са њеном мајком екипа Хитне помоћи превезла до Клиничког центра, да би снимањем проверили да случајно није задобила озбиљније повреде оних који су видљиви", рекла је Радојчић.

Према њеним речима, на позив школе интервенисала је и полиција и Зоо служба нишког комуналног предузећа "Медиана".

"Радници Зоо хигијене су тражили пса, али нису успели да га пронађу. То је пас кога је неко оставио у Габровцу и због кога смо ми протеклих 15 дана више пута звали Зоо хигијену. Ми смо мала средина и знамо да раније овде није било тог пса. Агресиван је, нападао је протеклих дана и мештане и децу. Врло брзо након што је Зоо хигијена отишла поново се појавио у центру села и поред школе. Једино што можемо да урадимо сада је да поново зовемо Зоо хигијену", изјавила је Радојчић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: