Весна де Винча сваке године практикује веома опасан начин скидања килограма и, како она каже, чишћење организма од токсина. Новинарка се сада поново "похвалила" да је поново издржала без хране 42 данa, и објавила фотографију и показала како изгледа.

- После 42 дана гладовања - написала је уз фотографију.

Винча је током 1991. године била ратни извештач РТС-а, а као последица тога пореметио јој се рад штитне жлезде због стреса. Путем гладовања, изгубила је око тринаест килограма: 

 

- Ујутру када устанем, прво истрљам десни зеолитом, јер нам се ту скупља највише отрова. Након тога попијем једну чашу тог минерала размућеног у млакој води. Затим попијем чајеве од жалфије, кантариона, нане и матичњака, а после тога узмем воду са лимуном. У време ручка попијем сок који је мешавина цвекле, шаргарепе, роткве, целера и кромпира. Пред спавање узимам чај од валеријане или матичњака и поново једну чашу зеолита. На тај начин изгубила сам 13,5 килограма, а добила много елана и енергије.

Фото: АТА имагес, Инстаграм принтскрин/vesnadevinca

 

 

Весна је истакла да јој дани без хране не падају тешко, јер је аутофагију практикује већ 30 година.

- Гладовање је најбоље упражњавати као превентиву. За почетнике који желе да испробају ову методу чишћења организма пре поручила бих "каскадно гладовање”. То значи да два дана једеш, два дана не једеш, и све тако до пет дана - каже Де Винча.

Јеловник Весне де Винче

ДОРУЧАК: Зеолит, чај од жалфије у комбинацији с чајевима од кантаиона, нане и матичњака

РУЧАК: сок од цвекле (60%), шаргарепе (20%), роткве, целера и кромпира

УЖИНА: вода са лимуном

ВЕЧЕРА: Чај од валеријане и матичњака и зеолит

Опасно по здравље

Докторка Будимирка Новаковић, једна од најпознатијих стручњака када је реч о исхрани, рекла је да Винчин савет није нимало здрав: 

- Гладовање као начин унапрђења здравља нема никакво стручно ни научно оправдање. Детоксикација је израз који је званичној медицини и науци о исхрани непознат. Гладовање као начин смањење телесне масе се не може стручно ни научно оправдати. Свака особа захтева индивидуални приступ и свакој особи се прави одређени план исхране у односу на узраст, пол, здравствено стање, стање ухрањености и професионалну физичку активност - рекла је професорка.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: