Био је омиљен и поштован не само као играч и тренер, већ и као потенцијални будући селектор репрезентације Србије, на које би место сасвим сигурно једног дана дошао.

Фото: Танјуг/АП

 

Након његове смрти, друштвене мреже преплављене су порукама саучешћа и сећања на Дејана Милојевића.

Многи се окрећу његовим речима и делима како би пронашли инспирацију и мотивацију, посебно након што је виралан постао један снимак из подкаста "Појачало", који је водио Иван Минић, а у којем је Милојевић гостовао у јуну 2023. године.

Иако је разговор трајао два и по сата, једна Милојевићева реченица о животу остала је урезана у сећања многих.

Ја сам отишао у Валенсију јер волим да играм и играо бих више. Друго, тамо је био Вуле Авдаловић, лепши живот, моја породица је живела лепше, ми смо живели лепше. Иако сам зарадио мање пара и каријера ми је вероватно трпела због тога. Када одеш у ЦСКА, а из ЦСКА не знам где...ја сам из Валенсије отишао у Галатасарај. Мени је и тамо било лепо, диван град. Ја сам опет бирао да живим лепо. Ја сам сад у Сан Франциску исто, нисам...То не треба тако ако градите каријеру, али мене није било брига. Имамо један живот и треба да гледмо да што више уживамо у свим аспектима живота. Убеђен сам да нећеш радити добро, ако ниси срећан ван кошарке.